
Özel Sayıya Makale Sunumu için Yapılacak İşlemler
Katılımcılar makale çalışmalarını Moleküler Yapı Dergisi’nin özel bir sayısında yayınlanmak üzere makale sunmaya davet edilmektedirler. Makaleler, Konferansa tam metin olarak sunulan bidirilerden oluşmalı, metnin uzunluğu Konferansın tam metin bildiri şartlarını sağlamalıdır, ancak makalelerin içeriği için belirli bir sınırlama yoktur. Yalnızca önemli yeni araştırma sonuçları ve/veya eleştirel inceleme materyalleri içeren makaleler yayın için dikkate alınacaktır. Bir bireyin veya araştırma grubunun aynı konuyu içeren fakat parçalara ayrılmış birden fazla makale sunumu varsa, çalışmanın en özgün yönlerini içeren tek bir makale sunulması önemle teşvik edilir. Bir birey veya araştırma grubundan çok sayıda kısa makale kabul edilmeyecektir.
Makale göndermek isteyen yazarlar, Elsevier elektronik makale sunum web sitesini kullanmalıdır:
https://ees.elsevier.com/molstruc/default.asp
(lütfen makalenin konferans sürecine yönelik olduğunu belirtmek için başvuru esnasında “VSI: VII Inorganic Chem 2019” başlığını seçin).
Konferansın başlamasından önce bildirilerin öncelikle Konferansa tam metin makale olarak sunulması yararlı olacaktır, ancak Konferansın bitiminden bir ay sonrasına kadar daha önce Konferansa sunulmuş fakat düzeltmeler yapılması öngörülmüş bildiriler de kabul edilecektir. Konferansta yapılan tartışmalar ışığında, gerektiğinde makalelerini değiştirmek için yazarlara fırsat tanınacaktır. Tüm bildiriler hakemler tarafından incelenecek ve Dergi tarafından düzenli olarak yayınlanan bir makale için beklenen standartlara uyması beklenmektedir. Makalelerin dizgisi ve hazırlanması http://www.elsevier.com/locate/molstruc/ adresinde bulunan talimatlara göre hazırlanmalıdır. Kolaylık olması açısından Konferansa tam metin bildiri sunumu talimatları ile Derginin yazım kuralları birbiri ile uyuşmaktadır.
Özel konuya ilişkin tüm sorular, Konuk Editör Prof. Dr. Dursun Ali KÖSE’ye (dalikose@hitit.edu.tr) yönlendirilmelidir.
Journal of Molecular Structure
Journal of Molecular Structure, aşağıdakiler de dahil olmak üzere her türlü kimyasal tür hakkında önemli yeni yapısal bilgiler sağlayan tam metin ve inceleme makalelerinin yayınlanmasını amaçlar: Her türlü ortamda kararlı ve kararsız moleküller (buhar, moleküler ışın, sıvı, çözelti sıvı kristal, katı hal, matris yalıtımlı, yüzey emici vb.); Kimyasal ara maddeler; Uyarılmış hallerdeki moleküller; Biyokimyasallar; Polimerler vb.
Kullanılan yöntemler, herhangi bir spektroskopik ve spektroskopik olmayan teknik kombinasyonunu içerebilir; örneğin: Kızılötesi spektroskopi (orta, uzak, yakın); Raman spektroskopisi ve doğrusal olmayan Raman yöntemleri (CARS, vb.); Kuvvet sabit ve moleküler mekaniği hesaplamaları; Elektronik soğurma spektroskopisi; Optik döner dağılım ve dairesel dikroizm; Floresans ve fosforesans teknikleri; Elektron spektroskopileri (PES, XPS), EXAFS, vb .; Mikrodalga spektroskopisi; Elektron kırınımı; NMR ve ESR spektroskopileri; Mössbauer spektroskopisi; X-ışını kristalografisi.
Teorik ve deneysel yaklaşımları birleştiren makalelerin sunulması teşvik edilir. Çalışmalarla elde edilen yapısal görüşler, incelenen molekülün özellikleri, aktivitesi ve/veya reaktivitesi ile ilişkilendirilmeli ve bu molekülün önemi ve etkileri tartışılmalıdır. Yeni moleküllerin sentezini bildiren makaleler, dergi için uygun olması bakımından yapısal karakterizasyona çok güçlü bir vurgu yapmalıdır. Çok az yapısal önemi olan rutin çalışmaları (örneğin, basit X-ışını kristal yapısı tespitleri) açıklayan makalelere öncelik verilmeyecektir. Benzer şekilde, yalnızca teorik (semiempirical veya ab-initio) çalışmalar içeren makalelerin “Computational and Theoretical Chemistry” dergisine sunulmaları önerilmektedir.
Editörler:
Rui Fausto (Coimbra, Portekiz) –Baş Editör
Michael Schmit (Düsseldorf, Almanya)
Silvia Brandán (Tucoman, Arjantin)
Jan Lundel (Jyväskylä, Finlandiya)
Elangannan Arunan (Bangalore, Hindistan)
Malgorzata Biczysko (Shangai, Çin)
Gyorgy Tarczay (Budapeşte, Macaristan)
Maofa Ge (Pekin, Çin)
Christian Jelsch (Vandoeuvre-les-Nancy, Fransa)